معرفی حادثه، شبه حادثه، عوامل بالقوه آسیب رسان یا نقاط ناایمن

معرفی حادثه، شبه حادثه، عوامل بالقوه آسیب رسان یا نقاط ناایمن

(برگرفته از دستورعمل گزارش دهی حوادث و رویدادهای شرکت آب و فاضلاب اهواز کد مدرک:۳۲/WI/300)

   از آنجايي كه هدف نظام مديريت HSE  حذف هر گونه حادثه، آسيب زدايي از افراد، فراهم ساختن تجهيزات و مصون نگهداشتن محيط زيست است، لذا برخورداري از سيستم جامع و سريع تحقيق، بررسي و ارائه گزارشات حوادث در پيشبرد اهداف اين مديريت نقشي حياتي داشته و موجب كاهش حوادث و  پيامدهاي ناشي از آن  مي‌شود. از سوي ديگر تجزيه و تحليل حوادث و شناسايي علل و ريشه هاي اصلي آن، از تكرار حوادث مشابه درآينده  جلوگيري خواهد نمود.

  • اتخاذ رويه يكنواخت در گزارش دهي حوادث و رويدادهاي HSE
  • شناسايي شبه حوادث و شرايط ناايمن و حذف علل ايجاد آنها
  • کاهش حوادث و پيامد هاي ناشي از آن
  • برآورد زيان هاي مالي وارده به شركت در اثر حوادث و آسيب ها

مسئولیت اعلام سریع وقوع رویدادبه دفتر بهداشت،ایمنی ومحیط زیست با بالاترین مقام مسئول هر واحد می باشد.

مسئولیت تکمیل فرم ثبت و آنالیز رویداد به عهده مسئولین/ افسران HSE کارفرما/مشاور/پیمانکار می باشد.

مسئولیت تعیین ضرایب و شاخص های حوادث بر عهده دفتر بهداشت، ایمنی و محیط زیست شرکت می باشد.

مسئولیت بررسی نهایی و تصمیم گیری راجع به اقدامات اصلاحی و پیشگیرانه حادثه، شبه حادثه و عوامل بالقوه آسیب رسان بر عهده کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار شرکت می باشد.

مسئولیت ثبت اطلاعات مرتبط با جنبه ها و پیامد های زیست محیطی ناشی از فعالیت ها بر عهده مسئول/ افسران HSE کارفرما/مشاور/پیمانکار هرحوزه/ کارشناس دفتر HSE شرکت می باشد.

تعاریف

رويداد (Incident):

يک رخداد مرتبط با کار که منجر به جراحت يا بيماري شود و يا پتانسيل آن را دارا باشد، صرف نظر از ميزان شدت آن را رویداد گويند.

نکته۱: يک رویداد (Incident)، زمانی یک حادثه (Accident) خواهد بود که منجر به جراحت يا بيماري گردد.

نکته۲: رويدادي که منجر به جراحت، بيماري يا مرگ نشود به عنوان شبه حادثه، Near hit، Near miss Dangerous occurrence، Close call تلقی خواهد شد.

نکته۳: شرايط اضطراري نوع ويژه اي از رويداد به شمار می روند.

خطر (Hazard):

منبع، موقعيت يا عملي که پتانسيل آسيب رساني به انسان را به صورت ايجاد جراحت ، بيماري يا ترکيبي از اين دو داشته باشد.

اقدام اصلاحي:

اقدامي كه براي از بين بردن علت بروز مجدد يك حادثه، عدم انطباق يا ساير شرايط نامطلوب و بالفعل، توسط مسئولین و کارشناسان مرتبط مناسب تشخيص داده شده و انجام مي گيرد.

اقدام پيشگيرانه:

اقدامي كه براي جلوگيري از تبدیل شبه حادثه و نقاط ناایمن به حادثه و یا بروز يك عدم انطباق يا ساير شرايط نامطلوب بالقوه، توسط مسئولین و کارشناسان مرتبط مناسب تشخیص داده شده و انجام مي گيرد .

   همکاران محترم لازم است برای مطالعه بیشتر و آشنایی با مفاهیم و مثال هایی از انواع حوادث و شبه حوادث به دستورعمل گزارش دهی حوادث و رویدادهای شرکت آب و فاضلاب اهواز با کد مدرک:۳۲/WI/۳۰۰ در پیوست همین نامه مراجعه فرمایند.

پیغام خطا

  • Notice: Trying to access array offset on value of type null در tb_megamenu_sync_config()‎ (خط ۳۴۹ از ‎/home/awwcoir/domains/aww.co.ir/public_html/sites/all/modules/tb_megamenu/tb_megamenu.functions.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null در tb_megamenu_sync_config()‎ (خط ۳۷۰ از ‎/home/awwcoir/domains/aww.co.ir/public_html/sites/all/modules/tb_megamenu/tb_megamenu.functions.inc).
  • Notice: Undefined offset: 1 در counter_get_browser()‎ (خط ۷۰ از ‎/home/awwcoir/domains/aww.co.ir/public_html/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc).